Vadertje Hoelaat?

vrijdag, mei 16, 2008

Smal, mits smaller, Waddinxveen

Het is maar goed dat de heren zo zijn afgevallen met het klimmen der jaren. Vandaag kwamen wij immers over het smalste pad van het groene hart. Jazeker, het zou kunnen dat u er ook kunt wandelen, maar check uw breedte maten. Het is zeker niet voor de wattigen onder ons, dus hebt u engte vrees, vrees dan het ergste. Maar op een stokje doen nu en kom op.

Wij parkeerden en schoenen ritueelden in de omgeving van het NS station te Waddinxveen. Wist u dat de heren aldaar 5,50 meter onder NAP stonden? Is het niet smal, dan wel laag. Wij vergaten de route aanduiding, wel hiero.

Vanaf de start werden wij gehinderd door een mits niet aanwezigheid van ANWB aanduidingen maar met de kaart erbij die u op bovenstaande link kunt uitprinten (mits u geen printer niet heeft aangesloten) komt u er wel. De HH gingen door hoge en lage delen en kwamen uiteindelijk bij een knooppunt van vaar- en rijwegen, waaronder zoal de A12. Aldaar reed men rustig om van de HH te kunnen genieten. Overstekend en over de A12 komt u bij recreatiegebied 't Weegje.

Dit is wel zeer verrassend, met name als u het bezichtigt. U vindt hier schone schijn, mooie vergezichten, dieren alom en om u, prachtige wandelwegen en doorsteekjes. De horeca is niet geopend, mits men dicht is. De aanduiding ter plaatse verdient ontcijfering en rustige "op u inwerking". Met spreekt overigens niet over het praathuis. Nadat u deels over andere paden toch terug keert naar vanwaar u kwam oversteekt u natuurlijk de A12, maar tegenover en gaat uiteindelijk via de brug over het water en direct RA. Het pad volgend kunt u later dan LA en bereikt u eindelijk de smalheid der smalheden, mits u zelf breder bent uitgevallen en afstanden kunt inschatten. Bedoelde winterdijk biedt alles en meer. Maar nogmaals, de heren schatten dat als u de breedheid van 50 cm of meer behebt dan is het plan niet al te best, mits er sprake is van vooraf. Volgens kenners is de winterdijk een parel in het groene hart.

U wandelt tussen links en rechts hoogtegroeiende natuur die de broekspijpen en de schoenen in dit geval van een nat laagje voorzien hebben. Maar dat verkoelde slechts ten dele.
Aan het eind, want ook dit loopt af, gaat u LA richting Waddinxveen. U ziet om u heen bebouwing, de kloon van de hef staat voor u en alras is de plaats bereikt en als u gewoon doorloopt krijgt u blik op uw aandrijving. Wij althans zonder mitsen of maren. Wij troffen aan: pril dierengeluk, kermit (waarvan echtheid wordt betwist, enzo).


Bieren: Anker lente bok, verrassend maar niettemin lekker
Eten: nacho met kaas, sauzen, tomaten, etc.

Afstand: 11 km

Aanrader voor hen die willen wandelen. Voor thuisblijvers geldt: niet doen.

Geen opmerkingen: