Vadertje Hoelaat?

vrijdag, november 28, 2008

Stickers? niet nodig

Oh Papendrecht, welk een mooie wandeling werd ons daar beloofd.
HF had uitgedokterd dat een bestickerde wandeling ons maar ook u zou voorzien van pret, verbeelding, oh was ik maar, zie ginds komt de HH, zie de maan schijnt, en zo kunnen we wel doorgaan maar doen we natuurlijk niet.
Aangezien HH de snelste was werd met behulp van diens veroermiddel gekozen voor aanvang en gang naar Papendrecht. Aldaar kon de wandeling naar verluid aanvangen. Na wat treurniswekkende aarzelingen lukte het de HH onbetaald parkeer te vinden. Wel vroeg een heer ter plaatse om het vreselijk langwerpige voertuig van HH een stuk achteruit te plaatsen teneinde een bocht te kunnen nemen. Ja, in Papendrecht is men gewend, dat moge.

Niettemin wilden wij door een ieder aardig gevonden worden zodoende gaven wij gevolg en aldus.
Nadat eindelijk de schoenen waren verschenen aan de juiste voeten kon het op pad. Nu, dat moge in dit geval zeker niet al te letterlijk. Er zou sprake zijn van stickers en onderweg verduidelijking. Niets van dien, wij kunnen nu reeds verklappen dat slechts 2 stickers ons ten dele, maar wellicht heeft dat te maken.
Nadat wij heen en weer liepen, de lokale horeca bombardeerden met vragen en zij niets toevoegden besloten de HH met de rug naar het water vanaf het veerplein (want dat bestond wel) naar links te gaan en volgden wij het water.
Wij volgden het water LA.
Misschien vreemd maar wij bleven het water LA volgen.
Wij volgden het water LA.
Op enig moment werden wij ingehaald door een heerschepsel met haast en wijd stappende benen. Het zag maar niet uit. Men moest zelf weten.
Nadat genoemde mannelijkheid ons had ingehaald ging men verderop toch over tot pauze, rare bewegingen met de benen en bij onze toenadering verdween men een pand in. Hoegenaamd weten de HH dat deze heer daar niets te zoeken had. Er was sprake van angst.
Wij bogen uiteindelijk RA om te voorkomen dat wij in Sliedrecht terecht zouden komen, waar wij echt niets te zoeken hadden. Wij liepen RA en daarna rechtdoor.
Wij liepen vooral rechtdoor en ontwaarden slecht voegselwerk en een pand waarvoor redding hoe dan ook te laat zou zijn.



Uiteindelijk RA richting water, voorbij natuur beesten met verwondering en uiteindelijk weer naar het Veerplein.

Wat kunnen wij er nog meer over zeggen. Wij hebben routes meegemaakt met echt veel betere duiding, maar waren die ook zo afwisselend. Zeker.



Hadden wij u al verteld over de timmerman?

Waren ze ook gevarieerd? Meer dan dat.
Waren ze ook avontuurlijker? Vanzelf maar dat spreekt.
Waren ze ook voorhanden? Deze middag niet.
Hoe dan ook, wij liepen ruim 1 1/2 uur, de afstand beliep ca 8 km en het was waterkoud.

Wij dronken dubbele westmalle dubbel en genoten de garnituur in een bittere variant.
Prettig weekend namens de HH.

Geen opmerkingen: