Vadertje Hoelaat?

zondag, oktober 28, 2007

Fluistert mee en leest in ruste

Komt dichterbij. Wij zijn de zwijgzamen en moeten zachtjes maar wel resoluut. Desnoods met bril, contactlens, gelaserd, wat ook comfort moge brengen. Want weet u! De HH gingen met de laatst mogelijke mogelijkheid een heel klein stukje fluistervaren (sttt zei ik u, kijk niet om). U denkt me dunkt.
Wat wij ontdekten was de Hollandse biesbosch. HF was heel blij dat we onze vergissing niet begingen, want u weet maar altijd.
Zoals u kunt zien staken wij met behulp van een fluisterboot over. Nu viel dat fluisteren wel mee, maar wij denken dat het mediatief bedoeld is, voor wie wil horen. Zowel kwart voor als na kunt u, zowel van wal als van eiland. U verzamelt het beste alhier.
En weet u, men heeft er ook Ed en Willems, die wij overigens niet hebben ontmoet. Een waterpomp tang is altijd. En met name waren wij euforisch wetende dat navolging spoedig niet kan. Ha ha.
De paden zijn welkom, nodigen uit tot wandelen (welk een toeval) en wij deden. Men heeft moeite gedaan om u te laten zien wat er allemaal is, wij hadden in elk geval de indruk van deel herhaling. Maar dat geeft ons niet.
U krijgt tevens te maken met een erg hoge brug en later wederom.
Wat men u tevens probeert aan te praten zijn woningen van toen. Ja, gezelligheid heeft men al vroeg uitgevonden.
Vervolgens zoals gemeld gingen wij na rondwandelingen weer over DIE brug, wat HF aanzette tot gepaste humor. Maar daar kunnen wij u niet mee vermoeien. Na dwalen en lopen en meer van die bewegingen, waarbij gepaste pauzes werden ingelast, kwamen wij weer aan de bootkant. Vanwege een verplicht onderdeel wachten tot u erbij neervalt kwamen de lokale vrouweneenden ons werkelijk onheus bejegenen. Een voorbeeld van dergelijke vrijpostigheid gelieve u aan te treffen als example. Daarom zonder hoes niet in die poes. Overigens waren niet alle zo vrij van zin, het zal komen door de laatste recreanten die zich aandienden ten deze tijde.
Maar het is goed om te weten dat de HH ook het beste met U voorhebben en niet alleen eigen doel dienen.
Sommigen kwamen en zijn gebleven getuige dit trieste beeld.

Het ware beter als de heren u hadden gevrijwaard maar het bittere heden wordt vaak genoeg gepolijst en bevriendelijkt. Nee, dan de HH, die gaan ervoor.



Eenmaal weer de grote rivier overgestoken kwamen wij met het idee om weer verder te wandelen. Je moet wat. Hiertoe gingen wij vlak voor de uitspanning ervoor langs en wandelden richting de dijk. Met zicht op wat HF noemde buitenland moest HH hem wel uit de droom helpen. Wij kennen driftende continenten maar dat een deel uit dit zou wegvlieden is slechts ongepaste fantasie van deze heer. Aandacht moet gegeven worden aan de schaapskudde die ons in al zijn naaktheid tegemoet trad. Maar fier en oprecht namen de HH er kennis van. Onderwijl ging een van de ingeschakelde honden pardoes het water in en speelde met zichzelf en werd hierdoor niet droog, integendeel.

Dat u bij deze instantie goed zit wist u al?









Na al dat gedoe was het prettig thuiskomen in het bezoekerscentrum met hieraan gekoppeld horeca.
Wat namen de HH hoor ik u al denken?

Het was Leffe x4 en bittergarnituur 8x2
Het was niet moeilijk eerder ongemakkelijk maar wel relaxed
Het was niet lang maar zeker niet kort maar iets van tussen 8 en iets meer km.

1 opmerking:

Anoniem zei

Ik kwam even bij jullie kangs gewandeld.
Noortje
http://noortjesvoetstappen.web-log.nl/