Vadertje Hoelaat?

zaterdag, april 26, 2008

2 Heren maken nog geen zomer


Gisteren deden de heren het. En waarom hoor ik u denken? Omdat het nagenoeg steeds zo gaat in het leven. Want zo zijn mannen, een woord een man, een vrouw een gesprek.
Nagenoeg onbeschadigd arriveerden wij aldaar waar deze routebeschrijving de parkeergelegenheid openbaart. En wat voor een. Wat dacht u van de nu reeds aanwezige toiletvoorziening?
U ziet dat het nog bestaat. De afgesloten gezamelijke doucheruimtes waren niet begaanbaar. Maar wie mekkert erom.
Als u de beschrijving aanhoudt, en waarom zou u afwijken?, dan bestijgt u in een klap de hoge trap. Vandaar.
Nu dient dat bestijgen letterlijk te worden genomen, dus grappen en grollen ontwaarden wij nietwaar. Als u eenmaal boven bent dan ontwaart u een bos alwaar de aanduiding u doet inzien dat navolging een goede raadgever is. Op den achtergrond hoort den mensch de oprukkende beschaving, maar .......................... beste lezers, op dat moment realiseert u zich dat u wandelt op oprukkende beschaving, want onder uwent eigen voetsel liggen de restanten van voorbijgaand begraven ender verstopt. Wat dat betreft kan menigeen der regering en andere overheden (lokaal of buiten) nog wel den twee en ander leren van gemeente dezers. Maar het reeds aangehaalde artikel doet volledig welbespraakt dit maar ook meer uit den doeken. En het moge ook wel eens gezegd, schrijver dezes nodigt u uit om nog eens terug te keren naar dit gebied. De HH denken dat u dit wel moet doen want een middag geeft onvoldoende den gelegenheid om alles wat geschreven is tot u te nemen. Maar u kunt natuurlijk alsofdoen. Onderweg volgen hoge heuvels, uitkijktoren die natuurlijk beklommen kan worden, enzovoorts. Als u rondom gaat en deels langs andere paden weer terugkeert dan krijgt u de mogelijkheid om de lokale grienden te bezoeken. Dit laatste kunnen wij van harte, maar waarschuwingen dienen nu te duiden.
Beste lezers, wanneer u niet minimaal 3 zwemdiploma's bezit en over voldoende lengte beschikt dan moet deze tocht worden afgeraden. U geraakt alras in de diepste moerassen en vergetelheden van het menselijk ras dat redding niet nabij en onverhoopt toch misschien. De ter plaatse geschoten actie foto grafische platen bewijzen, ons dunkt.
Dat u geheel en al eigen risicoot lijkt ons niet meer dan aangenaam. Anders rest altijd uitleg anderzijds. Niettemin kunnen en mogen wij dit niet te gerieflijk afdoen alsof het er niet toe doet. Ook zeer gevaarlijke beesten vallen uw deel. Wanneer de bezinning er dan uiteindelijk toe voert dat u het risico wenst te dragen dan volgt een van de meest avontuurlijke aangelegenheden dezes. Nogmaals dat de HH zich kunnen voorstellen dat uwent me dunkt. En dan besluit van voorbijgaande aard.

Wanneer de barre tocht tot een goed einde is gekomen volgt natuurlijk het meer dan bekende ritueel (let wel op de juiste volgorde) van schoenen bedankt, auto verplaatsing en uiteindelijk in Rotterdam dezer keer waarbij een actie vastlegging meer zegt dan wat niet over wordt gesproken. Wij danken nogmaals de natuurvereniging Ridderkerk en hopen u met enthousiasme te hebben getergd zodat eigen onderzoek in het verschiet ligt.

De afstand schatten wij in op ca 7,5 km. Waarbij wij ons gemiddelde meer dan deden.

Een voetnoot nog: deze op zich al barre tocht werd ten einde raad nog voorzien van diverse emotionele telefoongesprekken, waarbij de HH ondanks hun niet aanwezigheid toch het bedrijfsleven op hun grondvesten hebben doen schudden. Als morgen de rook is opgetrokken zal in de regio Rotterdam en Capelle nog lang worden nagesproken over deze in zijn totaliteit uiteraard niets voorstellende maar op lokaal nivo nog nazinderende gebeurtenissen. Waar wandelfestijnen al niet goed voor zijn. Waarvan aldus.

De HH wensen u aangenaam weekend (met aangekondigd mooi weer), veel wandelvreugde en om te beluisten nog maar een volkswijsheid:

Zoals de reiger thuis tikt verstopt hij nergens.

Geen opmerkingen: