Vadertje Hoelaat?

vrijdag, juni 06, 2008

In ons sas in Strijensas


We hadden er zin in, zeker met de naderende vakanties die naderen. Want binnenkort wordt de wandelroute onderbroken door vakantiepret. Maar u als lezer zult wellicht ook, dus uitkomen doet het en zeker vast. Wij togen naar via Strijen naar Strijensas. Heer Frans wist te melden dat dit kwam door de sluis, die aanwezig was. Als u sluis achterstevoren uitspreekt, de klinkers eerst en het onderwerp na het bijvoegelijk naamwoord dan hoort u het ook. Komt u uit Friesland dan helpt dit niet.
De route kunt u evenals wij gewoon van weeweewee downloaden en bekijken en volgen.
Dan kunt u ook lezen dat er vele routes niet naar Rome leiden maar dit geeft nu niets. Heeft u vrees van hoogtes dan is dit nu niet erg, want u bevindt zich bij het Hollandsch Diep. Hoewel de brug in Strijensas natuurlijk voor de onbevreesden is. Gun uzelf hier wel de tijd om de auto te parkeren bij de jachthaven, wandelt terug naar de brug en geniet, ook van uitzichten. Wij hadden genoegelijkheid van blatende schapen, maar of u dit ook meemaakt valt niet te voorspellen. Wellicht ondervindt u hinder. Officieel loopt u via de kreek "de meer" naar de hogedijk en 't Schenkeltje naar het dorp Schenkeldijk. Maar de HH kozen onbewust een iets andere route maar ook wij konden de route naar Schenkeldijk makkelijk weer terugvinden. Dit dorp zal een blijvende herinnering achterlaten op den gemiddelden wandelaar, niet op de HH. Via de Kooilandse dijk gaat de route terug naar Strijensas. Onderweg komt u Noorse geschenken tegen die de tand des tijds hebben doorstaan, maar waarvan je je wel kunt afvragen.









Onderweg hebt u dan gezien:

* de strijense polder
* de mariapolder (zonder verschijning overigens)
* hele kleine paarden, zeg maar kabouter paarden. Maar dan klein, genoemd paardekinderen.
* bomen die een eigen gevangenis hebben, best treurig, maar men is hier zuinig op de spullen

Uiteindelijk komt u weer bij de beroemde ophaalbrug en kunt u natuurlijk direct terug naar huis, maar ho ho, niet de HH. Wij gingen naar de genoegelijke uitspanning bij de haven, met uitzicht, witbier en borrelhap. Of u de kelner weer zult aantreffen blijft spannend. Mochten wij ooit dan zullen wij natuurlijk mededelen.

De beschrijving is misschien wat kort, de wandeling is prachtig, de omgeving zeer de moeite en wederom vlak bij Rotterdam. als u vindt, en waarom niet, dat sprake zou zijn van ruim omtrekkend rondom Strijensas dan kunnen en zullen wij niet ontkennen.
Wij wensen u genoegelijke tijden en doen dit ook aan onzeszelf.

Geen opmerkingen: