Vadertje Hoelaat?

zaterdag, juli 19, 2008

Kont met ketting

Jawel, ook wij langewandelpaden tegenwoordig. Hoe belachelijk daarom de opmerking dat heren niet met uw tijd meegingen zouden. Natuurlijk aarzelend en schoorvoetend begonnen maar alles is makkelijk zat achteraf. Weet u nog uw eerste kusje? Uw eerste vrijpartijtje? Ging dat wellicht van een dakje uit Leiden? Wij bedoelen en durven dit ook op te schrijven. Genoeg echter uit de oude doos en over naar het heden. Parkeren deden wij bij de prachtig her opnieuw opgebouwde molen (sommigen spreken van stomp) Windlust. Voor intimi: bij Kortenoord, u weet wel.

De wandelbeschrijving op internet zorgt voor enige verwarring maar u steekt de weg over met de stomp links achter u, overschrijdt en gaat in feite een stukje terug naar de ringvaart en aldaar rechtsaf. Men noemt zich hier het Wijde Kanaal. Natuurlijk komt u dan bij clubhuis van scouting Nieuwerkerk (luchtkasteel), vanwaarachter als ware het toeval het lange afstand wandelpad begint. Volgens kenners dient u waarschuwingen serieus te nemen aangaande hoe te handelen is situaties. Ook de heren hebben levensgevaarlijke doorsteken gewaagd door stierenvelden. Hoewel de beesten allerlei soorten rust uitstraalden wist Heer Frans te duiden (vanuit zijn agrarische achtergrond) dat gevaar om de hoek bestond. Kleine kans wellicht maar Heer Henk had wel rood jack bij zich ter draging.

Hierbij dient u niet te schromen voor overstijging en beklimming van tegenstand.
Wanneer u zo ongeveer bij de 2e tochtweg bent gearriveerd ziet u (slechts enkelen) woonarken.
U klimt maar door en in verre oorden ziet u een gemaal van Abraham (die van de mosterd) en Kroes (die van anti gates) liggen. Wij leerden hiervan dat het gemaal vooral regelt. U blijft richting Moordrecht lopen, waarbij rechts een doorkijk wordt gegund. (wij verraden alvast: oude Sluis).

Uiteindelijk kunt u verder lopen naar en oversteken Prins Bernhardbrug resp. straat. U komt dan langs een tapijtfabriek (natuurlijk niet geopend) waar de tijd heeft stilgestaan. Bent u aldaar dan gaan lichten schijnen van waarom en hoezo. De HH liepen echter lekker door en gebruikten een andere brug om meer van historisch Moordrecht te kunnen genieten. En wij deden aldus. Via het westeinde ontliepen wij Moordrecht en dan is het langs de dijk (fietspad naar beneden, omhoog en meer zo). Alsdan ziet u weer de Snelle Sluis maar dan met hoogteverschillen. Er is tijd voor nauwkeurige metingen. Wat u nu weet bij verdere doorlezing is dat zelfs van hieruit de Rotte Meren en de rest van NL worden geregeld.
Ondanks de aanwezige hoogten bevindt u zich soms richting 6 meter onder N.A.P. Ook ziet u weer de oude sluis en dat is volgens genoemde intimi een heerlijkplekje.
Wij wandelden direct door, ach. Weer langs Abraham etc langs en ter hoogte van het oude gemaal Van Gennep pakten wij een rechtsaf wegje naar een aanwezige trekschuit oversteek. Helaas voor u konden wij wel zien maar gebruiken ho maar. Men had de ketting in de knoop. Maar misschien treft u meer geluk.
Wij draaiden 180 graden en retourneerden via de dijk naar Windlust.

Ruimschoots 10 km, wij liepen al met al 2 en een half uur.
Met high tech schoeisel

Op de wereldberoemde 's-Gravenweg nuttigden wij getapte Jupiler en zowel bitterballen als dan ook gehaktballen van alom geroemde receptuur. A.s. woensdag kunt u live tour kijken onder genot van paturain, stokbrood, camenbert, wijn en wat zo meer. Aanrader bij geen andere tijdsbesteding. Weet dat men niet plastic maar alleen cash waardeert. Er is een bank om de hoek.

Geen opmerkingen: