Vadertje Hoelaat?

dinsdag, augustus 21, 2007

Rondje Rotterdamt

U zult vinden van alweer? Inderdaad, wij moesten. Naderende vakantie plannen noopten tot vervroegd wandelgerief en plannen van weersomstandigheden gaven aan dat wij in Rotturdahmt niets te vrezen hadden. Alzo via auto - schoen - en grapjes ritueel en vanwege korte tussenpozen diverse weet je nog verhalen arriveerden wij bij de Esch. Niet als grap, oh nee.
Parkeren deden wij bij het pompgebouw. HF wist te melden dat er een gezellig wc was en zelfs een vermaard podium. Via het WWW kunt u deze info echter zelf verkrijgen, wij doen daar niet aan.

Wat natuurlijk wel in het oog springt is de grote watertoren, waarin diverse zaken zijn gevestigd, echter niets met watertoren oorsprong te maken hebbend denken wij.

Uit eigener ervaring kan gememoreerd worden aan heerlijk eten, muziek maken, maar ook gewoonweg genieten van dit unieke stukje Rotterdam. Hier bestaat oud en nieuw naast elkaar en het lijkt goed te werken. Vele langlerenden wonen hier ook.
De HH kunnen alleen maar suggereren dat u zelf eens rondblikt, weet dat zelfs de watertaxi u hier kan brengen en wellicht bij voldoende pecunia ook weer ophaalt. Maar wellicht zoekt u dit zelf maar ook uit.

Er zijn zelfs andere bezoekers hier geweest........









Wij hebben hier even rondgelopen en zijn via de genoemde haven met steiger (waar een ex 020 veerboot een nieuwe bestemming heeft gekregen) en zijn langs de maas richting het centrum gelopen.
Verdwalen lijkt onmogelijk, sterker nog. Tijdens dit ritueel arriveerde een werkelijk groot gevaarte die het in zijn hoofd haalde om werkelijk alles te blokkeren omdat met hoe dan ook op deze locatie wilde afmeren. Hoe brutaal denk u hoor ik. Als u rustig en bedaard wandelt komt een keer en ook eens de oude haven in beeld. Nou, das sterk. Maar de HH verbazen en doen alsof aan de hand weinig tot niets. Genietend van uitzichten ging het alras richting blaak alwaar ooit een architect heeft gedacht, toen het project al mislukt was overigens, dat het maar zo moest worden gelaten. En Rotterdam deed. Vanwege architectuur die men wenst te duiden heeft men met kleurverf allerlei beklad. Dat mag dan blijkbaar wel.
Via andere wegen maar ook de oudedijk liepen wij langs panden, waar HH beslag wist te leggen op een vroeger ritueel, kennis die hem overigens was komen aanlezen, horeca (die wij overigens met 2 in de neus makkelijk voorbij gingen) arriveerden wij wederom bij de maas. En via deze waterweg vonden wij de auto weer terug. Das makkelijk, want HF had moeite gedaan met kosten om de buitenzijde aanzienlijk te verfraaien met uniekheid. Zelfs de ANWB was komen kijken en had bevestigd.
Met behulp van genoemd middel kozen wij het eigen gevoel en arriveerden wederom bijna tussen de boeken maar net op tijd wist HF HH te overtuigen van ander drankgelag alwaar wij besloten met Jupiler en Leffe.
Ja beste kijkers en lezers,
hiermee komt voorlopig even een eind aan de belevenissen van de HH en zult u zelf aan het wandelen moeten gaan. Mogen de HH tot inspiratie dienen en laat ons rustig weten hoe maar zeker ook waar en meest belangrijk: WAAROM?
Wij geven u aan: het ga u goed en hopelijk tot leesziens.

Oh ja nog:

1 1/2 uur liepen wij, het bleef droog en het was behalve niet moeilijk.





Geen opmerkingen: