Vadertje Hoelaat?

zaterdag, oktober 13, 2007

Grenzen verleggen



De HH gingen, maar wilt u het echt weten? Lees dan door, anders zijn er leukere dingen te doen.
Hoe dan alleen, we gingen op pad met voldoende proviand en water, want wij luisteren naar onze thuisdames. Let u wel op, er bestaat ook een NL-Putte,
maar die bedoelen wij deels niet. Hier spreken wij van Canadalaan, 2940 Putte.
De kaart moge dit aanduiden en u doet er kennelijk het uwe wel mee. Nog steeds houden wij u de keuze voor om wel dan wel niet verder te lezen. Veel leuker kunnen we het niet maken, wel een heel flauw beetje noemensniet. U snapt, schoenenritueel (gaap), grappen wederzijds (gaap) en op weg (gaap).

Tijdens deze wandeling gaat u zomaar van NL naar BNL. U overschrijdt, maar bewaakt toch eigen grenzen. Doet u zoals wij dan parkeert u bij het kasteel, de HH uiteraard pal voor de deur, maar dat is ons gegeven. Vervolgens gaat u op zoek naar grenspaal 258 en dan linksaf het Moretusbos in.
Wat u vandaag allemaal mee zult maken? Tenminste als u HH volgt! Wat dacht u van:
Trapkesberg, Geldberg, Gloriette (met twee puntjes), indien gewenst Heideveldje+Leeuw van Vlaanderen, wederom grenspalen en dan weer kasteel Ravenhof.

Wanneer u de route volgt zoals wij dan deden wij vanaf de kaart de punten 1,2,3 (niets gevonden), let op , wij gingen vanwege verzoeken onzerzijds niet naar 4 maar staken door naar 6. Rekent u op 3,5 km extra als u deze delen wel loopt. Het voordeel is wel dat u dan bij de Leeuw van Vlaanderen In Zandvliet (BNL) wat kunt gebruiken, voor de luien onder u die niet zelfdragend zijn.
Anders pakt u de "Markiezaat Brabantse Wal" linksaf, volgt u de Putse Rijn aan de linkerhand en komt aan het einde bij de Scheidreef. In deze regionen wordt gekampeerd en men weet dat.
Sommige vertrekjes zijn meer dan opvallend niet ingericht.
Vanaf de Scheidreef gaat u bij grenspaal 260 (even achterop kijken) weer richting kasteel.
Men spreekt hier van diverse lange paden en gelooft zij de HH, ze zijn lang. Soms lamger dan langst.

Nog wat feiten: de trapkesberg wordt ook wel Huzarenberg genoemd. Hier blikt u over de Warande en ziet u BNL liggen. De huzaren hebben hier Napoleon voorbij zien komen. We bedoelen slechts.

Het voormalige theehuis kunt u vanaf 1768 verwachten. In den zomer vleermuizen hier en tijdens open monumentendag mag u lekker binnen kijken. Prachtige vergezichten wachten u bij beklimming.

Geldberg: graven mag niet meer en troost u, de jonkheer heeft slechts een afleiding gesuggereerd, het echte geld ligt elders waarover de HH niet vermelden.

Putse Rijn: het leek de heren goed u erop de wijzen dat de Putse Rijn, zeg maar tussen 3 en 4, bepaalde maatvoering suggereert, maar dit zeker niet is. De HH geven het advies om de ogen naar de grond te richten.

Voorbij de geldberg vindt u weer een herinnering aan Napoleon tijden, zoals u hier ziet.


Kasteel Ravenhof: sinds 1679 in handen gekomen van Balthazar Moretus III, telg van een Antwerps drukkersgeslacht. Het kasteel is niet te bezichtigen maar de omringendheid ervan wel.
Tip van de heren:
bij het voormalig koetshuis is het goed toeven, maar neem voldoende internationale euri mee. Men lust er pap van.

Wij danken boswachter Rob van der Made voor deze oprisping en uitzetting. Dank en ook bedankt.

Lengte: ca 12 km,
Makkelijk maar wel langdurig
Voedsel en drank: Westmalle dubbel en dat dan weer dubbel. Warme hapjes in tweevoud.

Geen opmerkingen: