Vadertje Hoelaat?

maandag, augustus 25, 2008

Baden en nog eens


Het is ook bij onze oosterburen een dag later als wij aantreden voor de 2e wandeling. Hoe het verging op de eerste datum heeft u wellicht al gelezen. Grensoverschrijding had in ruime mate plaatsgevonden. Hadden we u al verteld over de surinam airways op de kaart? De schade die is opgelopen gedurende de 1e poging lijkt mee te vallen, maar verder op meer. U ziet dat wij onze monologen aanpassen aan het feit dat damesgezelschap deel is. Niettemin verzekeren de HH dat onderling sprake was van houding. Om niet teveel op te vallen togen wij rijdend naar het Kurzentrum en parkeerden aldaar. Wij kunnen u nu reeds verklappen dat als u ooit naar deze gelegenheid gaat om van kwaaltjes te genezen dat dit niet zal gebeuren, getuige de vele voorbeelden die wij aanschouwden. Zowel HH als dames schoenritueelden ten dele en op pad ging het. Wijs geworden van de wandelingspoging gister derhalve kozen wij nu voor dubbele zekerheden en gaven onderweg duiding van borden. Zodat niet later kon worden gezegd enzo.... Op papier bleek 6 kilometer zo'n beetje de afstand te zijn en op de toegezonden kaart konden wij inschatten hoe ongeveer. Men noemt dit pad: Rundweg Bentheimer Wald West. Maar ook zoiets: Eine Huldigung an die Allmutter Natur, ein Geschenk fuer alle naturliebenden Menschen und fuer die, die es werden wollen.
Nu zijn de HH al veel verder dan zoiets simpels maar wij hadden te rekenen met dames vertier. In het kort is de route: Parking Kurzentrum; am Bade; B 403 oversteken; Deilmannstr. NO richting; Bentheimer Wald (Hoeltingstuhlweg); Waldweg Verlaengerung Deilmannstr NO richting; Rammelbecke oversteken; Wiesenweg; B 403 opnieuw (het is niet anders); Urwald; Kurzentrum Wij voorzien deze route van fraaie opnames zodat een indruk u ontvallen zal. Onderweg vroeg een nederlandse fietsmeinherr of wij duits spraken. Bevestiging viel zijn deel maar ook nederlandstalig antwoord. Men was op zoek naar een skihelling. Wij dachten het onze maar moesten inwendig natuurlijk van giechel, want als je in BB al skihellingen verwacht dan weten wij dat het nog een eindje trappen is. Teleurgesteld fietste het heerschap heen. Ook werden wij ingehaald door een heleboel fietsende alte von tagen waarvan er een zo snel fietste dat de schoen het niet meer kon bijbenen. Een soort Ulli moest eraan te pas komen om de spullen weer op te halen. Het was een meer dan genoegelijke wandeling van zoals gezegd ca 6 km. Heerlijk door het bos en na terugkomst bij de auto reden wij naar Bad Bentheim om aldaar te verpozen. Vanwege omstandigheden mogen wij er voorlopig niet meer komen.
De HH hebben hun Duits weer kunnen bijpoetsen en men maakt ons niets meer wijs hoor. Oh nein.

Deze sculptuur kwamen wij onderweg tegen en gaf maar weer eens aan. Den achterzijde gaf ook duidelijkheid maar niet inzake waarom. Niettemin was er ook een bord ter explicatie bijgeplaatst maar u raad het al: geen tekst. Daarom zullen de heren het geheim verklappen.



Geen opmerkingen: