Vadertje Hoelaat?

zaterdag, augustus 16, 2008

Voor de deur? Nee in Delft


Aangezien we een keer wat anders wilden gingen we uit wandelen. Niet gehinderd door concrete regenval en al zeker niet door ongewenste routes togen wij op advies van HH naar Delft, want daar was hout voor de deur.
Het rijden ernaar ging leiend maar het vindende vermogen kostte. Maar via een zweeds warenhuis en doorsteek onderzagen wij al spoedig bewegwijzering. Dat hebben we geweten.
Wij parkeerden de auto alvorens uit te stappen. Wij waren er. De Schaapskooi lag er uitnodigend bij maar er diende gewacht te worden. Want heren wensen te presteren, waarom is ons nooit duidelijk geworden. Pas op werd verteld. 250 schapen konden ons en wellicht uw deel worden. Vonden was geen probleem.
Zoals op het kaartje toonbaar is bedachten wij een rondwandeling langs de buitenzijden dezes. Voor de mensen die moeite hebben met kleuren onderscheid: de gele lijnen dienen ter ondersteuning.
Min of meer langs de grote plas, langs aan 't verlaat (fraaie dijkwandeling gemaakt), langs gemaal en rechtsonderlangs richting sportterreinen en de middelweg. Via deze bereikten wij de Nootdorpse plassen alwaar wij naast liefhebbers van vissen, maar geen dierenvrienden, ook een zeehond in vermomming zagen. Prachtig zoals. Wij omkeerden de plas volledig en via scheve boerderijen en P4 ging het uiteindelijk naar P7. Onderweg genoten wij hetgeen wij hier demonstreren, want wij willen graag delen.
Klein Delfgauw is byzonder fraai en van daaruit starten ook andere paden. Maar daarover nu helaas niets. Wij liepen door en via de begraafplaats eindigden wij op de doorgaande Delfgauwseweg en gingen wij RA. Hoewel HH nog opperde om een stuk over de A13 te gaan leek HF dat een minder goed plan. Vandaar dat wij vlak ervoor richting zweeds gedoe liepen en ervoor langs als waren wij fietsers en daarna RA en weer LA, alwaar ons richtingsgevoel ons zeer van pas kwam want wij kwamen precies voor de schaapskooi uit.
Aldaar dronken wij div. bieren en aten originele van Dobbben rondingen. Met mosterd.
Dit onder toeziend oog van vele kinderen al dan niet met opa's en oma's en soms met echte ouders.
Dit allemaal onder een meer dan prima zonnetje en zoals wel vaker gesteld: wij genoten.
U ook?

Wij liepen een kleine 2,5 uur en denken ergens tussen 10,2 en 11,9 km te hebben afgelegd.

Rest nog te melden dat voor hen die graag willen bijhoren tot prikjesmensen (bah!) wij niettemin de geheime locatie zullen onthullen alwaar men zich hierin laat voordoen teneinde.

Geen opmerkingen: